Alla inlägg under oktober 2008

Av Kottarna - 24 oktober 2008 17:01

Usch va livet blev tråkigt när jag inte längre kan åka upp till Laida ett tag. Jag kom på en sak häromdagen när jag såg på en film, vilket är tillfället då jag oftast får såna här tankar.. Nämligen att utan hästar så är jag inte samma person, och om jag skulle dö om en vecka utan att kunna åka upp till stallet och burra in ansiktet i hennes mjuka päls, eller känna adrenalinet pumpa när vi hoppar, eller galopperar fort fort fort i skogen.. ja då kommer jag inte dö med fullkomlig ro i min själ. För det är hästarna som är min grej, alla har sin grej, hästarna är helt klart min. Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska ta hem Laida igen. Eller om jag kanske ska satsa på en häst med mer kapacitet? Men Laida är ju Laida..... :/

 



Av Kottarna - 22 oktober 2008 12:43

Emma tyckte att jag skulle låta bli att köpa skor den kommande månaden och det låter ju som en bra idé, men i verkliga livet försöker jag nästan varje dag att låta bli att köpa skor, kläder, godis, dyr mat m.m Varje dag måste jag kämpa allt vad jag kan för att inte köpa något jag egentligen inte behöver. Jag köper saker till andra också fast jag just nu lever på lånade pengar. Mitt shoppingberoende har aldrig varit så här innan, eller har det det? Det kanske bara är så att jag aldrig haft råd innan...


Jag har gjort upp en budget över alla nödvändiga saker som ska inhandlas kommande månad så som mat, medicin, glasögon m.m Och som det ser ut så har jag fler utgifter än inkomster, men förhoppningsvis får jag en ganska rejäl lön efter allt extraarbete. Åtminstone så det går jämnt upp.


Men förra månaden köpte jag godis för mina allra sista pengar trots att jag inte visste vilken dag jag skulle få lön och pengar från csn. Och igår började jag planera ett tårtinköp. Jag tänkte köpa en hel tårta(på fem bitar) och äta den alldeles själv. Jag använder mina matpengar till godis och skor och tänker att jag kan äta burkmajs resten av veckan så går det ihop ändå...Det här är inte bra! Dom senaste dagarna har jag varit ganska duktig på att inte slösa och jag lyckas hålla mig under 50kr när jag handlar mat. Jag har satt en övre gräns på 50kr per dag till frukost, lunch och middag. Började med 100kr, men det blev för mycket.


Vart skaffar man hjälp mot shoppingberoende?


Eva

Eva
Av Kottarna - 20 oktober 2008 11:58

Jag önskar att jag vore så pass rik att jag kunde säga: "4500kr hit eller dit...", men det är jag inte.

Man fick bara delbetala om man haft fast jobb i 6 månader och jag har bara jobbat i två så jag måste betala mina glasögon kontant det första jag gör när jag får lön. Jätteskojigt...


Bara glasen utan bågar skulle kosta 2500kr eftersom jag hade "ett halvallvarligt brytningsfel". Jag provade alla bågar som fanns vare sig dom blivit placerade på herrsidan eller damsidan(så jäkla löjligt med uppdelning sådär!), men dom tre jag skulle kunna trivas i var (såklart)D&G, Burberry och Chanel...Jag tänkte att även om jag köpt dom billigaste bågarna för 300kr så hade jag kommit upp i 3000kr och när jag ändå måste lägga ut en stor summa pengar på något som jag ska bära varje dag i flera år så tyckte jag att dryga tusenlappen till inte gjorde så mycket. 3000kr är ju dyrt hur som helst...Det kommer att bli Chanelbågarna, Dolcebågarna var kanske snyggast men alldeles för coola för mig. :D


Är rätt deppig över att jag inte fick dela upp betalningen ens på två månader. :(


Jag tänker förresten skaffa linser ovkså. Vill helst inte festa och dansa med glasögon...


(Det här skriver jag i parantes som om jag viskar och tjejen bredvid omöjligt kan se det här eftersom det är skrivit i parantes...Hon flyttade precis musen för att lägga sin jacka där...Biatch!)


Eva

Eva
Av Kottarna - 15 oktober 2008 13:29

Hörrni, ni kan väl inte mena att det inte kommer bli nån färja? ALLA kan, bara vi försöker! I värsta fall får det väl bli till våren då, men det ska gå.


Jag ska skriva in 31 januari så fort jag lämnat min post här vid datorn. Och sålänge jag inte har nån besvärlig tenta eller tvingas till nåt slavarbete så kommer jag infinna mig på brottsplatsen.


Oh föresten!

Har ni inte fått skratta än idag så rekomenderar jag en titt på min blogg, men det är lite fräckisvarning på den dock... http://magnina.webblogg.se (för er som glömt)


Eva, man kan visst vara fin i glasögon, jag tycker inte att jag själv är finare i glasögon, men så är det väl med de flesta. Iaf så blev till ex en killkompis till mig värsta toksnyggingen när han lånade mina guccibågar. Nog för att han ser ok ut annars också, men med bågarna på så blev han modellsnygg delux.

Var stolt över dina glajjor, om inte annat så är det en ypperlig chans för att bli tagen på allvar och lura folk att man är smart. :) I do it all the time.. det är hur kul som helst. 


Älskar er bruds


Av Kottarna - 14 oktober 2008 18:08

Okej. Då tror jag att jag förstår hur man gör med bilden. ;P Igår gick jag för att hämta barnen på dagis, men dem hade inte varit där alls igår så jag blev lite generad över min och Pauls brist på kommunikation. Ringde Paul när jag kom hem efter att ha varit till dagis och vänt. Fick inget svar men efter ett tag dök dem upp. :) Har haft en trevlig dag med barnen idag och även igår. Mina små troll. Men fy tusan vad de ska bråka. Det är mest Emanuel som börjar, han är i en sådan där härlig trots ålder. Men emellan bråken så leker de med varandra och kramas och är go med varandra. Brukar försöka få Emanuel att säga förlåt till Josef när han gjort honom ledsen och för det mesta gör han det. Emanuel: "flåt" och sen ger han Josef en kram och då är Josef nöjd sen. Jag åker gärna finlandsfärja. Kan Emma (eller någon annan manad) hålla i planeringen lite? Så ska jag göra allt jag kan för att följa med! *Kramar*

Av Kottarna - 14 oktober 2008 14:27

Jag är lagomt less på Pink och Evanessence(?) som spelas om och om igen i min dåliga mp3 spelare.


Jag måste se hur det blir med mitt jobb innan jag vågar lova något om finlandsfärja, men det skulle vara roligt om det går.


Jag såg en fin kille här i bibblan, men nu är han spårlöst försvunnen. Eller jag tror att han var fin, har ju inte världens bästa syn...Ja justja. På torsdag ska jag på synkontroll, var bara 9 år sedan jag gjorde det. Jag är less på att gå in i saker hela tiden, det gör ont! Men igår när jag provade alla bågar dom hade, även prada och Dolce&Gabbana så insåg jag att alla glasögon är fula oavsett pris och alla människor är finare utan glasögon. Var någon som frågade mig för ett par veckor sedan om han passade i glasögon. Jag svarade: "Ehm...Ingen passar väl i glasögon? Jag menar, alla blir ju finare om dom tar av dom."

Det är min åsikt och jag står vid den, men många kan ju vara fina trots glasögon. Jag har i alla fall bestämt att jag INTE ska ha bågar som bara följer glasens ovansida för jag vill inte se ut som en person med uni-brow som är konstant arg. I mitt provande bestämde jag även att linser är ett måste för glasögonen vill jag helst inte bära när jag är bland folk.


Jag älskar inte glasögon!


Jag funderade på att köpa riktigt fula bågar och fake'a att jag var stolt över att vara halvblind. Typ pilot eller Harry Potter/Plopper glasögon.


Eva

Eva
Av Kottarna - 13 oktober 2008 20:01

Idag har jag njutit av god mat och trevligt sällskap. Helen (mammas kusin) kom hit och åt lax med mig och barnen. Närmare sagt ugnsbakad lax (på grovsalt), med kokt potatis och kall sås gjort på creme fraiche, röd kaviar, röd lök, gräslök och lite pressad citron. Mums! Sedan drack vi en kopp cappuchino (en ny supergod variant med små bitar med mjölkchoklad i som smälter och ger en god chokladsmak på kaffet). :)


Förstår inte hur man gör med bilden, om inte jag måste beställa den där tjänsten för 20 kr (vilket jag är något för snål för ;P).


*Kramar*

Av Kottarna - 12 oktober 2008 14:00

Nu kom jag till biblioteket tidigare än igår, men igår kan jag faktiskt skylla på en viss kille som ringde mig när jag nästan var framme vid bibblan. Ok, han tvingade mig inte att komma dit, men ändå...


Jag hade tur idag också som hittade en ledig dator med stol! Igår fick jag stå upp den lilla kvarten som jag kollade internet.


Jag har äntligen fått lite saker gjorda, som att: Skriva blogginlägg, anmäla mig till kurser för vårterminen - lärarlinjen gick visst inte på våren så jag sökte lite olika språk och Grekiska står högst upp!! Jävlar om jag blir struken en gång till! Sen sökte jag även Spanska, Danska och Italienska, men jag tänker bara läsa ett språk åt gången. Vad har jag gjort mer? Jo, ätit en Risifrutti, godis, fört över en hundring från sparkontot till vanliga kontot så jag har råd att äta några dagar till. Hmm...Ja, det var nog allt, men det med högskolan tog sin lilla tid.


Jag sa till Brandmannen igår att han inte fick läsa den här bloggen och att jag skrev en massa skit om honom, men det har jag väl egentligen inte gjort? Tycker bara att det är en smula pinsamt att han nämns i dom flesta av mina blogginlägg. Det borde inte ens vara så för jag har ett fullspäckat liv och sitter  knappt still en sekund.


Dom senaste veckorna har jag försökt dra ner på kakor och godis(köpte igår för att dte var lördag och åt som sista bitarna idag) och så försöker jag röra på mig lite mer, men det har gått dåligt - tills i fredags då jag piercade mig. Nu plötsligt rör jag på mig hela tiden(förutom nu då) och jag gjorde t.o.m situps nån timme efter jag blivit piercad. Jag har nästan alltid velat vara fit och stark, men jag har varit lat länge. Tydligen så är det någon magisk kraft i piercingen som får mig att promenera istället för att ta bussen även om det gör ont i hälen av vad jag tror är lite glassplitter.


Jag kanske ska skriva en artikel i någon tjejtidning om hur man kommer i form - Genom att pierca sig i naveln.


Jag längtar till löning och julklappsshopping i Malmö och Köpenhamn. Hittade nästan exakta kopior av Kobra-telefonen som gammelmormor hade och både mamma och Ida vill ha en. Ni kanske har sett kopiorna som Claes Ohlsson har, men dom är absolut ingenting jämfört med orginalet och faktiskt ingenting jämfört med telefonerna jag hittade i Köpenhamn.

Här kan du köpa orginalet via Tradera.

Den otroligt fula Kobran som Clas Ohlson säljer.

Och sen får jag väl fota mammas Kobra när jag köpt den. Ja, jag frågade henne först så både hon och Ida vet om att dom ska få. Jag lägger inte ut så mycket pengar utan att veta att personen jag ger den till faktiskt vill ha den. :)


Eva

Eva

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards